Chocolate Smoothie Bowl Recipe

Chocolate Smoothie Bowl Recipe Macam mana nak kekal fit masa bulan ni? Kadangkala pasti tubuh badan anda berasa lemah ketika berpuasa kerana makanan yang anda ambil tidak lengkap dengan khasiat bagi tubuh badan anda. Bagi anda yang ingin mengamalkan gaya hidup sihat, ada caranya untuk terus kekal bertenaga sepanjang hari. Hidangan lengkap yang penuh nutrisi ini akan…

Chapati dengan Kari Ayam Recipe

Chapati dengan Kari Ayam Recipe Bayangkan jika anda terbangun lewat dan hanya ada masa 30 minit untuk menyediakan makanan untuk seisi keluarga! Chill, jangan panik dulu. Masa kecemasan begini, anda perlu bijak bertindak. Gunakan sahaja bahan-bahan segera yang sungguh mudah untuk disediakan. Antara menu ‘express’ tersebut adalah Chapati dengan Kari Ayam. Ha, expres-express pun menu…

Kacang Pool Bersama Baguette Recipe

Kacang Pool Bersama Baguette Recipe Kalau di Johor, Kacang Pool ni adalah antara menu paling famous! Eh, sebelum tu, Kacang Pool tu apa? Ia adalah makanan yang berasal daripada Timur Tengah dengan pengaruh Arab. Perkataan ‘pool’ itu sendiri diadaptasi daripada bahasa Arab iaitu ‘fhoul’ iaitu kacang parang yang merupakan ramuan utama hidangan ini. Jom lihat…

Ikan Bakar Portugis Recipe

Ikan Bakar Portugis Recipe Cuba Resepi Klasik Ini! Variasi Hidangan Ketika Bersahur Tak perlu pergi jauh-jauh sampai ke Melaka untuk makan ikan bakar portugis sebab anda hanya perlu menggunakan bahan yang mudah untuk menyediakan hidangan ini. Sebagai seorang isteri anda mesti inginkan variasi dalam hidangan yang dimasak, jadi apa kata anda cuba resepi di bawah.…

Crepe Strawberi & Kurma Recipe

Crepe Strawberi & Kurma Recipe Segar mata anak dan suami bila anda hidangkan menu menarik ini depan mata waktu pagi. Barulah kreatif kan? Resepi kali ini adalah Crepe Strawberi dan Kurma yang pastinya mudah untuk disediakan. Strawberi dan Kurma kaya dengan vitamin C dan salah satu fungsi vitamin C adalah untuk meningkatkan ketahanan tubuh badan.…

Sup Bebola Daging Recipe

Sup Bebola Daging Recipe Adakalanya pasti badan anda berasa letih dan tidak mampu untuk menyediakan hidangan makanan berat. Ada juga masanya anda akan memilih untuk bertungkus lumus menyiapkan makanan pada waktu pagi secara berlebihan agar petang nanti anda tidak perlu masak. Yang sebenarnya tidak susah pun masak pada awal pagi. Tipnya adalah sediakan makanan paling…

Nasi Butter Herba Recipe

Nasi Butter Herba Recipe Hari-hari makan nasi putih pun bosan kan? Menu kali ini sesuai untuk anda yang memang gemarkan makan nasi. Tidak salah nak makan nasi hari-hari, tapi sukatan tu perlu berpada-pada tau. Giant ingin kongsikan resepi Nasi Butter Herba khas buat pembaca semua. Eh, tak susah! Bahan-bahan yang diperlukan agak banyak namun cara…

Croque Madame Muffin Recipe

Croque Madame Muffin Recipe Cipta Kelainan, Jom Hidangan Ala-Ala Mat Saleh Hidangan Croque Madame Muffin Madame adalah menu yang tepat jika anda inginkan sedikit kelainan ketika bersahur. Roti yang dibentukkan seperti muffin dan dicampurkan bersama keju, telur dan rencah lain sebagai perasa tambahan mampu menukar hidangan anda seperti hidangan ala-ala mat saleh. Apa yang penting…